Articole Candida

Candidoza - o micoza cauzata de Candida Albicans
Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.
 
Candidoza vaginala
Candidoza este provocata de candida albicans este o parte din flora intestinala, cu functii in tractul digestive si fara de care am ramane fara aparare in fata bacteriilor patogene. Ciuperca numita candida albicans traieste in gat, gura, tractul intestinal, vagin, dar in cantitati mici, tinute sub control de bacteriile aflate in organismul uman in mod natural.
 
Cauze si remedii pentru infectia cu candida
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele.
 
Despre transmiterea candidozei
Candidoza este o boala cu transmitere sexuala (BTS) data de o ciuperca numita Candida Albicans, prezenta la nivelul tegumentului. Infectia cu candidoza reprezinta cea mai freventa boala cu transmitere sexuala, prezenta in general la femei si mai rar la barbati.
 
Infectia cu Candida Albicans
Candidozele genitale sunt determinate de diverse specii de candida, de obicei de Candida albicans si rareori de alte specii de Candida. Candidoza genitala nu reprezinta de obicei o infectie cu transmitere sexuala, ci este privita ca infectie endogena (produsa in interiorul organismului), cu exceptia candidozei "conjugale".
 
Infectia cu candida - O afectiune ascunsa
Candidoza este o infectie fungica ce poate fi localizata pe o arie limitata la nivelul mucoaselor din organism (mucoasa vaginala) sau poate cuprinde o arie mult mai mare (ca in cazul candidozei digestive) sau se poate localiza la nivelul pielii (la nivelul plicilor de flexie), ori a ungiilor.
 
Infectia genitala cu candida
Daca organismul este sanatos prezenta bacteriilor potential patogene este tinuta sub control. Dar in anumite conditii echilibrul din organism este rupt, bacteriile potential patogene multiplicandu-se excesiv si provocand infectii.
 
Manifestarile candidozei si factorii favorizanti
Mai mult de 75% dintre femei sunt afectate in timpul vietii lor de infectia cu Candida. Candidoza este o micoza: o boala declansata de un microorganism numit candida.
Candida este un fel de ciuperca (cea mai importanta fiind Candida albicans) care poate cauza infectii fungice (candidoze) atat la oameni cat si la animale.
 
Prevenirea candidozei
Infectia vaginala cu candida este extrem de frecventa si greu de tratat in multe cazuri. La unele femei, este suficienta o singura cura de tratament, in timp ce la altele tratamentul poate dura si luni de zile. Cea mai simpla si mai sanatosa este prevenirea infectiei. Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
 
Remedii pentru infectia cu candida
Medicamentele cu care ne-au obisnuit doctorii nu sunt singura solutie pentru infectiile cu candida. Remediile naturale sunt un mod mult mai bun de a le trata si reduc riscul de recurenta.
 
Simptomele cauzate de infectia cu candida
In primul stadiu, mucoasele membranelor corpului pot fi infectate. Acestea includ gura, vaginul, nasul, si sistemul respirator. In afara infectiilor vaginale, sindromul premenstrual sever, infectiile tractului urinar, eruptii ale pielii, acnee, afte bucale, alergiile alimentare, sau la praf, mucegaiuri, ciuperci, drojdii, inhalanti si substante chimice, sunt cele mai des intalnite simptome. In fiecare zi, tot mai multi oameni par a fi alergici la orice lucru din mediul lor.
 
Tratament candidoza
Candidoza invaziva se trateaza cu asocierea pe cale intravenoasa de amfotericina B23+5. Experienta medicala arata ca rezultate bune s-au obtinut si cu Ketoconazol, pe cale orala (6,5-9mg kilocorp pe zi) pentru o perioada de 3-5 saptamani, bine tolerat si de sugari. Tratamentul local se face cu NISTATINA - suspensie tablete de supt, fata de care fungii din genul CANDIDA si-au pastrat sensibilitatea.
 
Tratarea infectiilor genitale cu candida
Infectia cu candida afecteaza atat barbatii cat si femeile si poate sa apara in orice parte a corpului (axila, unghii, cavitatea bucala, organe genitale si interdigital la nivelul picioarelor).

 


Home | Articole candida | Termeni si conditii | Sitemap
©Copyright 2008-2010 Candida-Tratament.ro   Toate drepturile rezervate